Evente

[EVENT] ViaEgnatia2.0 - një hakaton i organizuar nga Ambasada Franceze në Shqipëri

Passé

L'événement est terminé.

ViaEgnatia2.0 është një hakaton i organizuar nga Ambasada Franceze në Shqipëri në bashkëpunim me Aleancën Franceze në Tiranë.

Çfarë është një hakaton?

Një hakaton është një event që zgjat disa ditë në të cilat një numër i madh e njerëzve takohen për t'u angazhuar projekte bashkëpunuese, për të përtërirë, gjeni zgjidhje për një temë të përgjithshme.

RRETH NESH

Objektivi i hakaton ViaEgnatia 2.0 është të zhvillojë turizmin virtual rreth Apollonisë dhe në qytetin e Fierit. Ky hakaton synon të promovojë inovacionin dhe teknologjitë e informacionit tek të rinjtë dhe të mbështesë projektet më të mira. ViaEgnatia 2.0 do të jetë ngjarja shqiptare për Novembre Numerique 2020 me temë në lidhje me turizmin, digjitalizimin dhe Apoloninë gjatë gjithë muajit nëntor.

Apollonia

E ndërtuar në pjesën e dytë të shekullit VII para J.C., Apollonia në Iliri ishte një nga hapat kryesorë në trafikun detar midis Greqisë dhe porteve të Adriatikut, dhe midis Gadishullit Italik dhe Ballkanit.

Qyteti kishte kontroll mbi hyrjen nga deti në rrugën e madhe tokësore përmes Egnatia që lidh Ilirinë me veriun e detit Egje.

Hulumtimet e para arkeologjike u bënë midis viteve 1924-1939 nga arkeologu francez Leon Rey i cili shfrytëzoi përvojën e tij nga departamenti arkeologjik i ushtrisë franceze në Orient dhe në Maqedoni.

Parku i tij i mrekullueshëm arkeologjik është një nga vendet natyrore më të ruajtura në Shqipëri dhe u bë një destinacion i njohur turistik. 240.000 vizitorë priteshin në vendin e Fierit ndërsa një strategji e zhvillimit ekonomik e përqendruar në sektorin e turizmit mbështetet nga Bashkimi Evropian dhe Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH).

Novembre Numérique

Festivali ndërkombëtar i kulturave digjitale Novembre Numérique organizohet në të gjithë botën nga Instituti francez dhe rrjeti kulturor francez gjatë nëntorit.

Praktikat e reja falë evolucionit të teknologjive të informacionit mund të shfaqen gjatë krizës aktuale dhe do të mbështesin një ofertë të qëndrueshme turistike të përqendruar në zhvillimin e trashëgimisë kulturore dhe natyrore.

www.viaegnatia20.com

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin