Aktualitetet e anetareve

Komunikim- Shtypi

Zbulim i jashtëzakonshëm arkeologjik në vendin e gërmimit të Durrësit

Zbulim i jashtëzakonshëm arkeologjik në vendin e gërmimit në Durrës (14 qershor 2019)

Ekipi i arkeologëve franko-shqiptarë të kryesuar nga znj. Abadie-Reynal dhe z. Shehi ka bërë një zbulim të jashtëzakonshëm arkeologjik: një statujë prej mermeri që daton nga shekulli i I-III.

Sipas vetë arkeologëve, ky është një zbulim i jashtëzakonshëm, provë e pasurisë së nëntokës shqiptare në kuptimin e relikeve të Antikitetit. Pas ekspertizës, kjo statujë do të ekspozohet në Muzeun Arkeologjik të Durrësit, tashmë i pasur me dhjetëra mijëra copa.

 

BURIMI: https://www.facebook.com/france.albanie/photos/pcb.2123919397737332/2123915787737693/?type=3&theater

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin