Aktualitetet e anetareve

Komunikim- Shtypi

Shqipëria, sekreti i ruajtur më mirë në Ballkan

Vend i vogël, ambicie të mëdha! I liruar nga tutelimi i komunizmit në vitin 1991, ndodhur mes Malit të Zi, Greqisë dhe Italisë, Shqipëria ëndërron të hyjë në Bashkimin Evropian dhe të bëhet një destinacion i vërtetë turistik.

Për momentin ata nuk janë shumë, 45 000 francezë në 2018, por ky numër është rritur 30% në vitet e fundit, dhe sidomos të gjithë, ne premtojmë, që kthehemi të kënaqur me një qëndrim në Shqipëri.

Julien Roche jeton atje që nga fillimi i viteve 80

E pakthyeshme, Frëngjishtja me origjinë nga Ain, ka krijuar rreth dyzet shoqëri atje.

"Në veri, ka liqene dhe male, është fundi i Alpeve, shpjegon ai. Dhe në jug, plazhet e Detit Adriatik dhe Deti Jon përballen me Korfuzin. Kemi shumë të rinj me canta shpine ose të moshës së tretë. Ata janë ambasadorët tanë më të mirë, ata pranohen nga fshatarët që i presin, është shumë vëllazërore."

Autoritetet shqiptare në veçanti duan të tregojnë se realiteti i vendit është larg imazhit të keq që kemi në Francë, terrenin e trafikimit të çdo lloji, korrupsionin dhe mafian.

Operatorët turistikë të huaj kanë filluar të interesohen për këtë destinacion të ri në zemër të Ballkanit, shpjegon Helmut Gschwentner, president i operatorit turistik "Visit Europe":

"Nuk jam i sigurt nese do të jetë Kroacia e re, por është padyshim një destinacion bregdetar dhe kulturor. Ne besojmë në të shumë. Ne kemi udhëtuar në Shqipëri për pesë vitet e fundit, por vetëm në kombinim me Malin e Zi ose Maqedoni. Ne duam të rrisim produktet dhe mundësitë për klientët tanë, prandaj ne hapim një zyrë në Tiranë ". "Visit Europe" synon 3,000 klientë këtë vjeshtë dhe 4 deri në 5,000 vitin e ardhshëm.

Hotele të vogla familjare

Përveç 500 kilometrave të bregdetit dhe pavarësisht disa vendpushimeve bregdetare që tashmë janë betonuar si Golem, ky vend i vogël me tre milion banorë, i madh si Belgjika, gjithashtu ka një trashëgimi të jashtëzakonshme kulturore me imazhin e Beratit, qyteti me mijëra dritare ", të klasifikuara në UNESCO, apo qyteti i shkëlqyer mesjetar i Krujës, të asfiksuar nga turistët.

"Ka katër misione arkeologjike franko-shqiptare, në një vend te vetëm është një shans i madh, përgëzon Christina Vasak, ambasadore e Francës në Tiranë, kjo i intereson vizitorëve, jo vetëm francezët. Ka edhe muze shumë të bukura që japin një pamje të përgjithshme të popullit dhe historisë shqiptare, tragjike në disa aspekte ".

Grupet e hoteleve gjithashtu po fillojnë të shikojnë Shqipërinë, të cilës i mungon infrastruktura, siç është Accor francez që planifikon të hapë në muajt e ardhshëm një Sofitel në Tiranë.

"Turizmi bazohet këtu në hotele të vogla familjare me pesë deri në dhjetë dhoma dhe nuk ka kapacitet të mjaftueshëm për të akomoduar takime të grupeve të mëdha prej 2,500 apo 3,000 njerëzve", thotë Elisabeth Gjoni, drejtoreshë e Grupit të Energjisë dhe Ndërtimit të Amadeus.” Potenciali dhe kërkesat janë, por produkti ende ".

Shqipëria është një nga shtatë vendet kandidate për hyrjen në Bashkimin Evropian. Negociatat mund të fillojnë në muajt e ardhshëm, por procedura është e gjatë më pas . Duhet të zgjasë të paktën 10 vjet.

Mund ti shkruani:  Julien Roche : j(@)roche.al

Mund ti shkruani :  Elisabeth Gjoni : elisabeth.gjoni(@)amadeus-group.com

Të shkosh më larg

Të shkosh në Shqipëri me "Vizitoni Evropën" me turneun e tij të zbulimit në Shqipëri, 8 ditë / 7 netë, bordin e plotë dhe hotelin 4 *.

Zbuloni gjatë udhëtimit tuaj në Shqipëri aspektet e një vendi ende të panjohur. Kryeqyteti, Tirana, do t'ju habisë me ndikimet e tij.

Ju do të josheni nga pasuria historike e zonës më të madhe arkeologjike në Shqipëri: qyteti antik i Apollonisë. Është një udhëtim i mrekullueshëm në të kaluarën që ju pret gjatë gjithë turneut tuaj në Shqipëri.

 

Burimi:  https://www.francetvinfo.fr/replay-radio/voyage-et-decouvertes/francais-du-monde-l-albanie-le-secret-le-mieux-garde-des-balkans_3460163.html

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin