Aktualitetet e anetareve

Komunikim- Shtypi

Operatori i aeroportit të Tiranës do të investojë 100 milion euro në infrastrukturën e aeroportit

(TIA), e cila mban një koncesion për të operuar aeroportin ndërkombëtar Nënë Tereza në kryeqytetin e Shqipërisë, tha se planifikon të investojë afërsisht 100 milion euro (121 milion dollarë) në përmirësimin e infrastrukturës së aeroportit.TIA planifikon të zgjerojë kapacitetin e saj me 6 milion pasagjerë në vit, të zgjas pistat e saj dhe të përmirësojë infrastrukturën e aeroportit dhe cilësinë e shërbimit, tha ajo në një deklaratë të Mërkurën.

Operatori i aeroportit shtoi se do të ulë tarifën e pasagjerëve në 10 euro nga 12.5 euro, që pritet të çojë në bileta më të lira dhe një rritje të numrit të fluturimeve dhe destinacioneve të shërbuara.TIA tha gjithashtu se ka në plan të liberalizojë shërbimet e trajtimit tokësor dhe tregun e karburantit të avionëve. Në dhjetor, grupi i larmishëm shqiptar Kastrati bleu TIA nga kineze Real Fortress Private Limited për 71 milion euro.

Nënë Tereza është aeroporti i vetëm ndërkombëtar operacional i Shqipërisë. Aeroporti u shërbeu 1.3 milion pasagjerëve në vitin 2020, sipas të dhënave në faqen e tyre të internetit.

 Grupi Kastrati është anëtar i CCI France Albanie që nga krijimi i Dhomës në 2012.   

[Burimi info:seenews]

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin