Aktualitetet e anetareve

Komunikim- Shtypi

Intervistë: Tre pyetje me Z. Klit Delilaj / CABINET D'AVOCATS KLIT DELILAJ

Avokat franko-shqiptar me zyrë në Rennes, por me rreze ndërhyrjeje që përfshin gjithë Francën, vë në shërbim të bashkatdhetarëve të mi (dhe jo vetëm) gjithë njohuritë e forcat e mia kur këta të fundit ndeshen me probleme ligjore të ndryshme. Human, reaktiv dhe efiçent, e ushtroj këtë profesion me pasion, si vokacion të hershëm. Ndërhyj kryesisht (por jo ekskluzivisht) në çështje penale, çështje emigracioni, çështje tregtare dhe në fushën e egzekutimit të vendimeve gjyqësore të huaja në Francë."

CCIFA: Gjatë vitit të kaluar, cilat kanë qenë sfidat më të rëndësishme që ju është dashur të kapërceni?

K. Delilaj: Si çdo menaxher biznesi, edhe unë u ballafaqova me ngjarjet e paparashikuara të lidhura me COVID 19 dhe më duhej të organizoja urgjentisht funksionimin e kabinetit tim të avokatëve, veçanërisht gjatë periudhës së parë të izolimit me punën nga shtëpia dhe gjithçka që  nënkuptonte ''ndryshimin zakoneve të përditshme të punës në ekip".

Ritmi i përditshëm ndryshoi.
Në planin personal, pjesa më e vështirë ishte sfida e vazhdimit të ecjes përpara, pa qenë në gjendje të programosh.
Me fjalë të tjera, për muaj me radhë ishte e pamundur të bëja parashikime në lidhje me axhendën, orarin, afatet etj ...

CCIFA: Cilat janë përshtypjet tuaja për mjedisin aktual të funksionimit në Francë? Me cfarë sfidash po përballeni?

K. Delilaj:  Nga njëra anë, Shteti social ka treguar përparësitë e tij, veçanërisht në lidhje me kompanitë që e kanë gjetur veten me një barrë të konsiderueshme të pagave (zvogëluar nga mekanizmi i "papunësisë së pjesshme").

Kreditë e garantuara nga shteti gjithashtu u kanë mundësuar disa ndërmarrjeve të përmbushin nevojat e fluksit të parave.
Sektorë të caktuar të ekonomisë ende nuk kanë rifilluar funksionimin e tyre që nga mbyllja e dytë (restorante, kinema ...) dhe ndihma shtetërore u ka mundësuar atyre të mbijetojnë që nga tetori i kaluar.
Nga ana tjetër, burokracia administrative, kriteret kufizuese për qasjen në këtë ndihmë, rregulloret që nganjëherë janë të paqarta, madje edhe kontradiktore, kanë privuar një pjesë të mirë të efektivitetit të këtyre masave, veçanërisht duke ulur në praktikë numrin e kompanive që kanë qenë në gjendje për të përfituar me të vërtetë nga ndihma e vënë në dispozicion.
Në fund të fundit, shtylla kurrizore e ekonomisë franceze, domethënë ndërmarrjet e vogla dhe të mesme duhej të "gjenin zgjidhje", bazuar te guximi,  forca e  punës, rezistenca dhe imagjinata e tyre.

CCIFA: Cilat janë shërbimet themelore të ofruara nga Firma Ligjore e KLIT DELILAJ dhe si mund t'i përdorin anëtarët e CCIFA-s?

K. Delilaj: Ashtu si kabinetet e tjera të avokatisë, edhe imi iu përgjigj nevojave specifike të klientëve të saj, të lindur gjatë kësaj periudhe të paparë.
Për shembull, kabineti ndërmori veprime ligjore për kompanitë kundër kompanive të tyre të sigurimeve, veçanërisht në lidhje me menaxhimin e humbjeve operative.


Për njerëzit që udhëtojnë jashtë BE (veçanërisht midis Francës dhe Shqipërisë) për punë, zyra ime ka qenë në gjendje të shumëfishojë procedurat gjyqësore kundër refuzimeve të vizave. Ndonjëherë procedurat urgjente filloheshin kur situata e kërkonte dhe prova mund të sigurohej.
Vështirësitë ekonomike kanë bërë që disa kompani franceze në lidhje me kompanitë shqiptare të mos respektojnë afatet për pagimin e faturave kur duhej, ose ekzekutimin e shërbimeve për të cilat janë paguar këstet.
Deklaratat e borxhit brenda kornizës së hapjes së procedurave kolektive, ose proceseve gjyqësore klasike para Gjykatës Ekonomike janë rritur gjithashtu.
Këto janë vetëm disa shembuj të nevojave që mund të kenë pasur anëtarët e CCIFA ...


Në partneritet me firmën ligjore "Droit et Lois" e cila praktikon posaçërisht në menaxhimin e aseteve, kompanitë me selinë e tyre në Francë gjithashtu mund të përfitojnë nga një lloj analize e bërë sipas kërkesave të formave shoqërore dhe zgjedhjeve të formave të taksave ose korporatave për të përshtatur për nevojat dhe taksimin e momentit.


Anëtarët e CCIFA të cilët mund të kenë nevoja si më lart ose të tjera mund të më kontaktojnë nëpërmjet kontakteve në faqen time të internetit ose LinkedIn. Do të bisedojmë e do të shohim së bashku për cështjen tuaj. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Company name: ‘’Cabinet d'avocats Klit DELILAJ’’

AddressAvocat au Barreau de Rennes  4 Place Marechal Juin 35000 Rennes

tel: 06.84.32.71.35

fax: 02.72.07.82.01

Website: https://www.klit-delilaj-avocat.com/

 e-mail: delilajklit@yahoo.com

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin