Aktualitetet e anetareve

Komunikim- Shtypi

Hapet gara ndërkombëtare për ndërtimin e tunelit të Llogarasë!

Hapet gara ndërkombëtare për ndërtimin e tunelit të Llogarasë! 

Balluku: Krijon gjerdan infrastrukturor në jug! Ëndërr e të gjitha qeverive, e realizuam ne

Qeveria e Shqipërisë fton oferta në një tender për ndërtimin e tunelit 6 Llogara në rajonin bregdetar jugperëndimor të vendit, Vlorës, tha Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku.

Afati i fundit për dorëzimin e ofertave është 12 shkurt dhe kostoja e vlerësuar e projektit është rreth 19 miliardë lekë, (155 milion Euro),duke përjashtuar tatimin mbi vlerën e shtuar (TVSH).

Kjo pritet të japë një nxitje të turizmit në rajonin bregdetar jugperëndimor të vendit.

Projekti është nën fokusin kryesor të arkitektëve gjithashtu, pasi ai është jo vetëm një zgjidhje teknike por edhe vizuale pasi është porta kryesore e hyrjes drejt një zone bregdetare jugore të njohur si Riviera Shqiptare.

Tuneli pritet të ketë një ndikim pozitiv në turizëm sepse do të jetë afër aeroportit të planifikuar të Vlorës.

Burimi: Shqiptarja.com

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin