Aktualitetet e anetareve

Por gjithashtu…

"La voix Humaine"-Opera Francis Poulenc

Datë 24 Maj 2016, Ora 20.00

Holli i katit të dytë, TKOBAP

“La Voix Humaine”

Opera me një akt nga Francis Poulenc

Regjia dhe Skenografia : Nikolin Gurakuqi

Interpretojnë:

Një Grua – Sonila Baboçi (soprano)

Koncertmaestër - Ardita Bufaj

Violonçel – Mario Guralumi

La voix humaine, në shqip “Zëri Njerëzor”, është një opera me një akt që zgjat 50 minuta e shkruar për vetëm një soprano, nga kompozitori Francis Pulenc në 1958.  Kjo tragjedi lirike është interpretuar për herë të parë në 6 Shkurt të 1959 në Paris në Teatrin Kombëtar të Operas.

Libreti tregon bidedën e fundit në telefon të një gruaje me të dashurin e saj, i cili tashmë dashuron një grua tjetër . Në fund të telefonatës gruaja tenton të vrasë veten nga dëshpërimi

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin