Aktualitetet e anetareve

Franca nderon ministren Mirela Kumbaro me Urdhrin “Oficere e Nderit në Art dhe Kulturë”

Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro Furxhi, është nderuar me urdhrin “Oficere e Nderit në Art dhe Kulturë” nga Ministria e Kulturës dhe Komunikimit të Francës, njëri nga katër titujt e nderuar ministerialë të Republikës Franceze që akordohen për personalitete në Artdhe Kulturë.

Ky titull iu akordua ministres Kumbaro nga ministrja e Kulturës dhe e Komunikimit e Republikës së Francës, AudreyAzoulay, me motivacionin për kontribut të lartë në fushën e kulturës dhe të bashkëpunimit shqiptaro-francez.

Mirela Kumbaro Furxhi ka dhënë një kontribut të veçantë në marrëdhëniet kulturore shqiptare-franceze me synimin e promovimit të vazhdueshëm të kulturës shqiptare në Francë dhe në Europë, por edhe forcimi i lidhjeve mes dy vendeve tona në fushën e kulturës dhe trashëgimisë kulturore si ura komunikimi dhe shkëmbimi të vlerave reciproke.

Kujtojmë se ministrja Mirela Kumbaro dhe ministrja Audrey Azoulay nënshkruan në vitin 2016 deklaratën për bashkëpunim ndërmjet Ministrisë së Kulturës dhe Komunikimit të Francës dhe Ministrisë së Kulturës së Shqipërisë lidhur me bashkëpunimin kulturor.

Urdhri “Oficere e Nderit në Art dhe Kulturë” jepet për persona të veçantë që dallohen për kontribute të larta në fushën e kulturës dhe komunikimit në Francë dhe në botë.

Burimi : https://www.ata.gov.al/franca-nderon-ministren-mirela-kumbaro-me-urdhrin-oficere-e-nderit-ne-art-dhe-kulture/ 

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin