Prezantimi i vendit

Invest in ALBANIA

Strong growth potential

(Albania’s export has grown for the past five years and its trade with many EU  countries has been surging)

 

Competitive Human Capital

(50% of Albania’s population is under age of 35 and the average wage is one of the  most competitive in the region, literacy rate 97.6%)

 

Liberal and reformist investment climate

(Government has launched major reforms to better share growth with foreign investors)

 

Promising Sectorial Opportunitie

(Promising industries include manufacturing, energy, agriculture, mechanic industry and  tourism)

Au royaume d'Albanie

Amendments of the Albanian Labor Code-info

Agriculture in Albania

''The Investment Guide'' in Albania

Panairet në Shqipëri 2015

AUTO MOTO SHOW 2015

29 - 31 Maj 2015, Tirana

Vendi: Tirana Expo Centre, Tirana

Organizator: Tirana Expo Centre & Iceberg Communication

Për më shumë: www.tiranaexpocentre.com

 

Lista e plote:

Ligji "Për sipërmarrjet e investimeve kolektive"

Le tourisme en Albanie

Guide pratique de l'exportateur-PME

Z   Zhvillimi i ekonomisë shqiptare që nga rënia e komunizmit, është mbështetur kryesisht ne sektorët e shërbimeve dhe të ndërtimit. Turizmi i kohëve te fundit, luan një rol kyç në ekonominë shqiptare dhe po rritet me shpejtësi. Shumë njerëz janë kurioze për vendin kufijtë e së cilës kane qene të mbyllura gjate shumë viteve. Duke pasur parasysh zhvillimin e vendpushimeve verore dhe dimërore, njerëzit në mbarë botën po fillojnë te mendojnë për Shqipërinë si një destinacion turistik

1.  Shqipëria gëzon një pozicion shume te mire gjeografik, përballë Italisë, pranë Greqisë dhe shumë afër me Kosovën dhe Maqedoninë (pa dalje në det).. Janë ndërtuar 3500 km autostrada dhe rrugë dytësore, vepra të mëdha të tilla si tuneli prej 5 km që lidh Shqipërinë me Kosovën

2.  Qeveria shqiptare është shume e angazhuar persa i përket transportit rrugor, Energjisë dhe Ujit. Me qëllim anëtarësimin në BE, ajo duhet dhe do të përmbushë angazhimet e saj në këto fusha.

3.  Vendi gëzon një mjedis më te mire e energjisë e rinovueshme (sot 90% është hidroelektrike), në sajë të rrezatimit te diellit dhe shpejtësia e erës shumë të favorshme.

4.  Disa projekte ose investime publike priten te fillojne në këto sektorë. Qeveria shqiptare është e hapur ndaj grupeve e mëdha franceze.

Nos événements

< June 2017 >
Mon.Tue.Wed.Thu.Fri.Sat.Sun.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Na japin besimin e tyre

  • A.R.S Legal & Financial Services
  • ADVANCED BUSINESS SOLUTION-ABS
  • AIMS
  • ASC UNION
  • AUTO FRANCE LUBRICANTS SHA
  • Acadmy Plus
  • Airbus helicopter
  • AlbStar
  • Albinfos
  • Alehandro Distribuzzione
  • Aleksander Xhuvani
  • Amadeus
  • Ar&Lo
  • Boga Associates
  • Buka franceze
  • By best duty free
  • CNR
  • CORPORATE SOLUTION-CS GOUP
  • Celesi
  • Century 21
  • Citroen Albania
  • Degremont
  • Denys sas
  • Diamant
  • ELBASHEHU
  • EURO Partners sh.p.k
  • Ecotour Albania
  • Egis International
  • Egle security
  • Encon Consulting
  • Eutelsat
  • FIRST SHPK
  • GDF SUEZ
  • Green Technologies
  • Haxhia & Hajdari
  • Herve Loiselet Interior Design
  • Hotel Diplomat
  • IMI Farma
  • INSIG
  • KANGURI
  • Kallfa
  • Kalo
  • Kastrati
  • Klik Ekspo Group
  • Legal & Professional Services SHPK
  • Logo Suez
  • M pay
  • Marlotex
  • Mazars
  • NAPOLEON
  • Nexter System
  • PEUGEOT
  • Pedersen and Partners
  • Playgroung Albania
  • RENAULT
  • Rogner
  • SAFRAN
  • SALILLARI
  • SANOFI
  • SELENICE BITUMI
  • SEMIN- SAS
  • Seed Consulting ltg
  • Servier
  • Sigma Interalbanian
  • Sky Net Logistic
  • Societe General Albania
  • Sodineg France
  • Spiecapag
  • T&G ALBA shpk
  • THE BLACK ROCKETS
  • Tashko pustina
  • USLUGA
  • Vacance en albanie
  • Victoria Invest
  • icts
  • phonext
  • sheraton

Kontakt

Bul. “Deshmoret e Kombit”

Twin Towers, Tower 1, Kati 7, Tirana Albania 

Cel. +355 68 40 89 998
e-mail: blerina.kazhani@ccifa.al 

© 2017 CCI FRANCE ALBANIE