Drejtuesit dhe ekipi i punes

Biografia e Ambasadorit te Francës në Shqipëri

Kryetar Nderi i CCI France Albanie

 

Bernard FITOUSSI

·   Lindur më 22 prill 1953 në Paris, rajoni i 12-të

·   Oficeri i Urdhrit Kombëtar të Meritës

·   Kalorës i Legjionit të Nderit

·   Martuar me Sonia TIBA-FITOUSSI

·   Ambasador i Francës në Shqipëri

 

Diplomat

·   ENA (1985, viti Leonardo da Vinci)

·   Master për studimin e tregjeve

·   Diplomura në letërsi, dega Histori, Paris-Sorbonne

·   Shkenca Politike Paris

Eksperienca profesionale


Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Francës pranë Republikës së Shqipërisë (qershor 2014)

 

 •  2007: Inspektor i Përgjithshëm i administrates në Ministrinë e Brendshme
 • 2005: Drejtor i sistemeve të informacionit dhe komunikimit ne Ministrinë e Brendëshme
 • 2004: Prefekt, Drejtor i programit « Identiteti kombëtar elektronik i mbrojtur »
 • 2003: Drejtor pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Zyrës Franceze për Mbrojtjen e Refugjatëve dhe Personave pa shtetësi
 • 2000: Prefekt i Meuse
 • 2000: Këshilltar teknik në kabinetin e Ministrit të Ekonomisë, Financave dhe Industrisë
 • 1997: Këshilltar për punët e Brëndëshme, Drejtësinë, Territoret përtej Detit dhe Rajonin e Haute-Normandie në kabinetin e Kryetarit të Asamblesë Kombëtare
 • 1995: Nëndrejtor për çështjet sociale në Ministrinë e Brendshme
 • 1994: Ndihmës i nëndrejtorit të Trupës së Prefektëve dhe të administratorëve civilë
 • 1991: Këshilltar Tregtar, zëvëndësshef i Misionit Ekonomik në Ambasadën e Francës në Lisbonë
 • 1989: Nënprefekt, zëvëndëssekretar i përgjithshëm pranë Prefektit të rajonit të Haute-Normandie, Prefekt i rajonit të Seine-Maritime
 • 1986: Nënprefekt, Drejtor i kabinetit të Prefektit të Seine-Saint-Denis
 • 1985: Nënprefekt, Drejtor i kabinetit të Prefektit të Côtes d’Armor
 • 1983: Student i shkollës E.N.A.
 • 1975: Ekonomist në Drejtorinë Rajonale të Infrastrukturës (DRE), të Nord-Pas-de-Calais

 

 

 

Profil- Julien Roche

KRYETAR-CCI France Albanie

DP- Green Technologies
Twin Towers
Deshmoret e Kombit, Tower 2
Tirana – Albanie

Email: julien.g.roche@gmail.com


Aktualisht, Drejtor i Përgjithshëm dhe aksioner i disa kompanive: Green Technologies, Ylliad, WEnerg SH.A., Albitoil, OLIM, « Media 5 » et « Helicopters Albania ». Kryetar i Keshillit Mbikqyres te « Selenice Bitumi ». Anetar i Keshillit Drejtues i bankes « Société Générale Albania », Kryetar i Keshillit Drejtues te Holding IGE Group SHA, Bashke themelues i TV Klan dhe ADA Holding (grupi perfshin revisten javore Klan dhe gazeten e perditshme « Albanian Daily News »). Gjithashtu, që nga viti 1993 deri më sot, ai ka rimarre titullin“Këshilltar Tregtisë së Jashtme të Francës” me dekret të Kryeministrit. Z. Roche është diplomuar si Inxhinier i telekomunikacionit (Francë).

Në shtator 2011, z. Roche u emërua Kryetar i Dhomes se Tregtise dhe Industrise France-Albanie

Ne korrik 2015, Z. Roche iu dha titulli: "Chevalier d’honneur de la Légion".

Profil -Frederic Blanc

Zv. Kryetar i pare 

DP- Societe Generale Albania
Twin Towers
Deshmoret e Kombit, Tower 2
Tirana – Albanie

Tel: 355 4 2280 471
Emal: Frederic.Blanc(at)ccifa.al


Z. Blanc është Drejtor I Përgjithshëm i Societe Generale në Shqipëri. Banka ka 43 degë, 400 të punësuar dhe i shërben 120,000 klientëve, individë dhe biznese në të gjithë vendin.  Z. Blanc ka punuar në sektorin bankar për 20 vjet dhe ka patur disa poste në Francë, dhe ne rrjetin internacional ne Azi. Prane Grupit Société Générale, një nga grupet më te mëdha financiare në botë, i pranishem në 85 vende, me më shumë se 155,000 punonjës, z. Blanc e ka nisur karrieren ne Departamentin e kontrollit te përgjithshem, me pas ka qene në krye te shume funksioneve prane « banque de détail en France » dhe ne Azi, me saktesisht ne Kine dhe Vietnam.

Z. Blanc është diplomuar pranë Universitetit Louis Pasteur (Strasbourg I) dhe pranë Institutit të Studimeve Politike në Paris.
Në gusht 2013, z. Blanc u delegua nga z. de Saint Jean si zv.Kryetar i parë i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë France-Albanie.
 

Ne shtator 2013, ai u zgjodh Anetar i Keshillit Drejtues te AAB (Shoqata Shqiptare e Bankave)

Profil- Blerina Kazhani

Drejtore Ekzekutive

 

Blerina Kazhani 

Lindur: 15 Prill 1979
Cel: +355 68 40 89 998
E-mail: blerina.kazhani@ccifa.al
Skype: blerina.kazhani

 

Shtetësi e dyfishtë: franceze dhe shqiptare


Gjate karrieres se saj profesionale Blerina Kazhani ka perfituar nje eksperience solide ne organizimin dhe realizimin e evenimenteve. Ajo ka punuar ne departamentin e maredhenieve me publikun prane projekteve te financuara nga qeveria amerikane si EDEM/USAID - Albanian Enterprise Development and Export Market Services, ASMA/PSI - Albanian Social Marketing Association/Population Services International si edhe prane organizates “Qendra Shqiptare per Kerkime Ekonomike”

Si Kordinatore logjistike per pjeset e demtuara/Koordinatore per Tenderat prane Infosoft Systems –kompania me e madhe ne vend per Teknologjine e Informacionit, ajo jo vetem ka pasuruar njohurite e saj teknike, por gjithashtu ka perfituar njohurite te mira mbi ligjet e vendit.

Fale eksperiences si Asistente e Drejtorit te Pergjithshem te bankes Société Générale Albania, filial i Grupit Société Générale, nje nga grupet financiere me te medha ne bote, prezent ne 85 vende, me me shume se 155,000 punonjes, ajo ka zhvilluar maredheniet relacionale persa i perket maredhenieve direkte me klientet. Fale ketij funksioni, ajo ka njohur me mire shoqerine, organizimin, sherbimet dhe aktoret e saj institucionale.

Ne 2001, Blerina u diplomua si Specialiste e Gjuhes dhe Civilizimit Francez, prane fakultetit te gjuheve te Huaja, Tirane.

Ne Tetor 2012, Blerina u emerua Sekretare e Pergjithshme e Club d'Affaires France Albanie (sot CCI France-Albanie)

Ne Dhjetor 2014, Blerina u emerua Drejtore Ekzekutive e CCI France Albanie

 

 

 

Presentation CCIFA

Nos événements

< June 2017 >
Mon.Tue.Wed.Thu.Fri.Sat.Sun.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Na japin besimin e tyre

  • A.R.S Legal & Financial Services
  • ADVANCED BUSINESS SOLUTION-ABS
  • AIMS
  • ASC UNION
  • AUTO FRANCE LUBRICANTS SHA
  • Acadmy Plus
  • Airbus helicopter
  • AlbStar
  • Albinfos
  • Alehandro Distribuzzione
  • Aleksander Xhuvani
  • Amadeus
  • Ar&Lo
  • Boga Associates
  • Buka franceze
  • By best duty free
  • CNR
  • CORPORATE SOLUTION-CS GOUP
  • Celesi
  • Century 21
  • Citroen Albania
  • Degremont
  • Denys sas
  • Diamant
  • ELBASHEHU
  • EURO Partners sh.p.k
  • Ecotour Albania
  • Egis International
  • Egle security
  • Encon Consulting
  • Eutelsat
  • FIRST SHPK
  • GDF SUEZ
  • Green Technologies
  • Haxhia & Hajdari
  • Herve Loiselet Interior Design
  • Hotel Diplomat
  • IMI Farma
  • INSIG
  • KANGURI
  • Kallfa
  • Kalo
  • Kastrati
  • Klik Ekspo Group
  • Legal & Professional Services SHPK
  • Logo Suez
  • M pay
  • Marlotex
  • Mazars
  • NAPOLEON
  • Nexter System
  • PEUGEOT
  • Pedersen and Partners
  • Playgroung Albania
  • RENAULT
  • Rogner
  • SAFRAN
  • SALILLARI
  • SANOFI
  • SELENICE BITUMI
  • SEMIN- SAS
  • Seed Consulting ltg
  • Servier
  • Sigma Interalbanian
  • Sky Net Logistic
  • Societe General Albania
  • Sodineg France
  • Spiecapag
  • T&G ALBA shpk
  • THE BLACK ROCKETS
  • Tashko pustina
  • USLUGA
  • Vacance en albanie
  • Victoria Invest
  • icts
  • phonext
  • sheraton

Kontakt

Bul. “Deshmoret e Kombit”

Twin Towers, Tower 1, Kati 7, Tirana Albania 

Cel. +355 68 40 89 998
e-mail: blerina.kazhani@ccifa.al 

© 2017 CCI FRANCE ALBANIE