Prezenca Franceze ne Shqiperi

Biografia e Ambasadorit te Francës në Shqipëri

 Bernard FITOUSSI

·   Lindur më 22 prill 1953 në Paris, rajoni i 12-të

·   Oficeri i Urdhrit Kombëtar të Meritës

·   Kalorës i Legjionit të Nderit

·   Martuar me Sonia TIBA-FITOUSSI

·   Ambasador i Francës në Shqipëri

 

Diplomat

·   ENA (1985, viti Leonardo da Vinci)

·   Master për studimin e tregjeve

·   Diplomura në letërsi, dega Histori, Paris-Sorbonne

·   Shkenca Politike Paris

Eksperienca profesionale


Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Francës pranë Republikës së Shqipërisë (qershor 2014)

 

 •  2007: Inspektor i Përgjithshëm i administrates në Ministrinë e Brendshme
 • 2005: Drejtor i sistemeve të informacionit dhe komunikimit ne Ministrinë e Brendëshme
 • 2004: Prefekt, Drejtor i programit « Identiteti kombëtar elektronik i mbrojtur »
 • 2003: Drejtor pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Zyrës Franceze për Mbrojtjen e Refugjatëve dhe Personave pa shtetësi
 • 2000: Prefekt i Meuse
 • 2000: Këshilltar teknik në kabinetin e Ministrit të Ekonomisë, Financave dhe Industrisë
 • 1997: Këshilltar për punët e Brëndëshme, Drejtësinë, Territoret përtej Detit dhe Rajonin e Haute-Normandie në kabinetin e Kryetarit të Asamblesë Kombëtare
 • 1995: Nëndrejtor për çështjet sociale në Ministrinë e Brendshme
 • 1994: Ndihmës i nëndrejtorit të Trupës së Prefektëve dhe të administratorëve civilë
 • 1991: Këshilltar Tregtar, zëvëndësshef i Misionit Ekonomik në Ambasadën e Francës në Lisbonë
 • 1989: Nënprefekt, zëvëndëssekretar i përgjithshëm pranë Prefektit të rajonit të Haute-Normandie, Prefekt i rajonit të Seine-Maritime
 • 1986: Nënprefekt, Drejtor i kabinetit të Prefektit të Seine-Saint-Denis
 • 1985: Nënprefekt, Drejtor i kabinetit të Prefektit të Côtes d’Armor
 • 1983: Student i shkollës E.N.A.
 • 1975: Ekonomist në Drejtorinë Rajonale të Infrastrukturës (DRE), të Nord-Pas-de-Calais


Nos événements

< June 2017 >
Mon.Tue.Wed.Thu.Fri.Sat.Sun.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Na japin besimin e tyre

  • A.R.S Legal & Financial Services
  • ADVANCED BUSINESS SOLUTION-ABS
  • AIMS
  • ASC UNION
  • AUTO FRANCE LUBRICANTS SHA
  • Acadmy Plus
  • Airbus helicopter
  • AlbStar
  • Albinfos
  • Alehandro Distribuzzione
  • Aleksander Xhuvani
  • Amadeus
  • Ar&Lo
  • Boga Associates
  • Buka franceze
  • By best duty free
  • CNR
  • CORPORATE SOLUTION-CS GOUP
  • Celesi
  • Century 21
  • Citroen Albania
  • Degremont
  • Denys sas
  • Diamant
  • ELBASHEHU
  • EURO Partners sh.p.k
  • Ecotour Albania
  • Egis International
  • Egle security
  • Encon Consulting
  • Eutelsat
  • FIRST SHPK
  • GDF SUEZ
  • Green Technologies
  • Haxhia & Hajdari
  • Herve Loiselet Interior Design
  • Hotel Diplomat
  • IMI Farma
  • INSIG
  • KANGURI
  • Kallfa
  • Kalo
  • Kastrati
  • Klik Ekspo Group
  • Legal & Professional Services SHPK
  • Logo Suez
  • M pay
  • Marlotex
  • Mazars
  • NAPOLEON
  • Nexter System
  • PEUGEOT
  • Pedersen and Partners
  • Playgroung Albania
  • RENAULT
  • Rogner
  • SAFRAN
  • SALILLARI
  • SANOFI
  • SELENICE BITUMI
  • SEMIN- SAS
  • Seed Consulting ltg
  • Servier
  • Sigma Interalbanian
  • Sky Net Logistic
  • Societe General Albania
  • Sodineg France
  • Spiecapag
  • T&G ALBA shpk
  • THE BLACK ROCKETS
  • Tashko pustina
  • USLUGA
  • Vacance en albanie
  • Victoria Invest
  • icts
  • phonext
  • sheraton

Kontakt

Bul. “Deshmoret e Kombit”

Twin Towers, Tower 1, Kati 7, Tirana Albania 

Cel. +355 68 40 89 998
e-mail: blerina.kazhani@ccifa.al 

© 2017 CCI FRANCE ALBANIE